Projekt bemutatása

 

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium 2019. május 24-én kelt levele alapján támogatást nyert a PM_KEREKPARUT_2018/52. azonosítószámú és „Kerékpárút felújítása az M0 híd és a város közigazgatási határa között” című projektjavaslatával. A támogatás alapján szigetszentmiklósi II. Rákóczi Ferenc utcával párhuzamosan futó kerékpáros és gyalogos létesítmények felújítása 530,4 méter hosszúságban a 8012 hrsz. ingatlan és a város közigazgatási határa közötti szakaszon valósult meg. A meglévő nyomvonal felújítását követően a szakaszon elválasztás nélküli korszerű, szakadási pontot nem tartalmazó gyalog- és kerékpárút, valamint vegyes használatú út került kialakításra.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata saját önerőből további 113 méter vegyes használatú utat újított fel, melyen a kerékpáros forgalom biztosítását kerékpáros nyomvonal biztosítja.

A beruházás kivitelezési szakaszában a kivitelezéssel érintett szakasz Háros buszmegálló felújításának szükségessége merült fel a balesetveszély megszüntetése érdekében. A buszmegálló korlátja és a korlátok alatti beton koszorú erősen leromlott, rossz állapotú. Mivel a kerékpáros nyom közvetlen a korlát mellett halad, így szükséges volt annak felújítása.

A támogatási szerződés 2019.09.19-én aláírásra került a Pénzügyminisztériummal illetve az eljáró Magyar Államkincstárral.
A támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 75 %-a, a támogatás 41.390.474,-Ft.

 Az Önkormányzat által vállalt önerő: 13 796 825 Ft.

A beruházáshoz kapcsolódóan Szigetszentmiklós Város Önkormányzata további 26.750.179,-Ft saját forrást biztosított a Háros buszmegálló felújítására valamint a támogatásból nem elszámolható költségek fedezésére.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022. április 26.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2022.november 25.